Wat is het verschil tussen spackspuiten en latex spuiten?

Wat is het verschil tussen spackspuiten en latex spuiten?

Wat is het verschil tussen spackspuiten en latex spuiten precies? Is dit alleen zichtbaar in de eindafwerking? Spackspuiten is het aanbrengen van een kleurlaag met hierin een duidelijk voelbare en zichtbare korrel. Latex spuiten is een gladde muur- en plafondafwerking met latex muurverf en heeft dit korreltje niet. In dit artikel vindt u informatie over het verschil tussen spackspuiten en latex spuiten.

Bekijkt u deze pagina mobiel? Klik dan hier voor de juiste weergave.

Lees meer interessante informatie over spackspuiten van muren en plafonds en latex spuiten.

Wat is het verschil tussen spackspuiten en latex spuiten en de ondergrond?

Wat maakt het verschil in ondergrond tussen spackspuiten en latex spuiten? Op gladde muren kunt u zowel direct spackspuitwerk als latex spuitwerk laten aanbrengen. Op muren die niet geheel glad zijn kunt u – tot op zekere hoogte – direct spackwerk laten aanbrengen, maar latex spuitwerk niet. Hieronder leg ik uit waarom.

Het verschil in ondergrond bij spackspuiten en latex spuiten speelt mee wanneer er zich kleine onregelmatigheden of oneffenheden in het oppervlak van muren, wanden of plafond bevinden.

Op een niet egale ondergrond worden kleine oneffenheden door de spackkorrel in het spackspuitwerk gecamoufleerd, terwijl bij latex spuitwerk elk krasje en putje in de plafond- of muurafwerking zichtbaar blijft.

Wilt u muren en plafond direct laten spackspuiten zonder deze eerst te laten repareren of glad maken dan geldt: hoe fijner de spackkorrel, hoe gladder de muur moet zijn. Te grote beschadigingen in het oppervlak van muur, wand en plafond zullen ook na een wandafwerking met spack zichtbaar blijven.

Ook met het uitvoeren van dit glad en strak stuukwerk van muren, wanden en plafonds zijn wij u uiteraard graag van dienst.

Het verschil tussen spackspuiten en latex spuiten. Latex spuitwerk is glad zonder korrel.

Voorbeeld van latex spuitwerk met duidelijk zichtbaar het verschil met spackspuitwerk. Latex spuitwerk is glad zonder korrel.


Wat is het zichtbare verschil tussen spackspuitwerk en latex spuitwerk?

Is er een duidelijk zichtbaar verschil tussen spackwerk en latex spuitwerk? Ja, spackspuitwerk heeft een korrelstructuur en latex spuitwerk is glad.

Kiest u voor strak en modern, dan zijn gladde en strakke muren en plafonds voorzien van fris latex spuitwerk een goede keuze. Spack spuitwerk toont juist iets minder steriel en misschien wel iets ‘robuuster’ door zijn korrel.

Deze spack korrel kan naar wens in verschillende groottes worden aangebracht.

Het verschil tussen spackspuiten en latex spuiten is de spackkorrel in het spackspuitwerk

Voorbeeld van spackspuitwerk met een duidelijk zichtbare spackkorrel in grootte ‘middel’. Ook spackspuiten met korrelgrootte ‘klein’ en ‘groot’ is mogelijk. Omdat spack spuiten handwerk is, kan een kleine afwijking tussen werkelijkheid en getoonde afbeelding mogelijk zijn.


Wat is het prijsverschil tussen spackspuiten en latex spuiten?

Is er een duidelijk prijsverschil tussen spackspuiten en latex spuiten? Nee, deze prijzen ontlopen elkaar niet veel. Het verschil in de prijzen van spackspuiten en latex spuiten zit hem niet in deze wandafwerking zelf.

Zoals eerder aangegeven kan voor een glad resultaat van een latex muur- en plafondafwerking, het vooraf gladstucen van muren, wanden en plafonds noodzakelijk zijn. Dit maakt het verschil in de prijs die u uiteindelijk voor het spack spuiten van muren en plafonds, of het latexspuiten ervan betaalt.

Lees meer interessante informatie over spackspuiten van muren en plafonds en latex spuiten.

Conclusie

Het antwoord op de vraag “wat is het verschil tussen spackspuiten en latex spuitenMuur verven, plafond verven, spackspuiten, latex spuiten en laten stucen. Al uw muur- en plafondafwerkingen onder een dak | MuurPlafondVerven.nl kan als volgt worden samengevat: Spackspuiten is het aanbrengen van een witte of gekleurde afwerklaag voor muren, wanden en plafonds met een voelbaar en zichtbaar korreltje. Latex spuiten is het afwerken met een gladde laag latex muurverf in vrijwel elke kleur. Tevens kan de voorbewerking van muren en plafonds bij latex spuitwerk en spackspuitwerk verschillend zijn.

Wilt u meer informatie of weten wat de kosten zijn van spackspuiten van muren en plafonds? Druk op een knop hieronder. U ontvangt snel ons bericht per email

Vraag informatie of offerte aan voor een plafond spackspuiten of spackspuiten van muren bij muurplafondverven.nl
Heeft u interesse in het snel en voordelig laten spackspuiten van muren en plafonds van uw woning of bedrijfspand maar ontvangt u liever telefonisch informatie? Bel dan nu 010 310 80 10.

Bent u woonachtig in België of Vlaanderen contacteert u ons dan voor een plafonneerder via tel.nr. 0031 10 310 80 10. Ook ons cliënteel in België zijn wij graag van dienst.

Over de schrijver
Dan is ondernemer en Online Marketeer. Mede door het opzetten en uitbouwen van diverse ondernemingen binnen o.a. de interieurafwerkingsbranche, heeft hij op dit vakgebied een ruime ervaring opgedaan. Dan is oprichter en beheerder van een aantal websites waarop hij met groot enthousiasme deze kennis deelt. Zijn passie is het samenbrengen van vraag en aanbod binnen zijn vakgebied via het internet.
Reactie plaatsen