Wat is het verschil tussen behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk?

Wat is het verschil tussen behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk?

Het verschil tussen behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk is het afwerkingsniveau. Behangklaar stucwerk is minder glad en hierdoor geschikt om te behangen of af te werken met spackspuitwerk. Sausklaar stucwerk is gladder door een extra behandeling. Hierdoor is deze muurafwerking geschikt voor airless latex spuitwerk of handmatig sauzen met latex muurverf en roller of kwast. Lees alles over het verschil tussen behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerkMuur verven, plafond verven, spackspuiten, latex spuiten en laten stucen. Al uw muur- en plafondafwerkingen onder een dak | MuurPlafondVerven.nlin dit artikel.

Bekijkt u deze pagina mobiel? Klik dan hier voor de juiste weergave.


Waarom is er een verschil tussen behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk?

Waarom is er een verschil tussen behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk vraagt u zich wellicht af? Er is een verschil tussen behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk, omdat de ondergrond voor beide muurafwerkingen bepalend is voor het eindresultaat.

Behang of spackwerk camoufleert kleine onregelmatigheden in de ondergrond. Daardoor is behangklaar stucwerk een geschikte ondergrond voor behang of spackspuitwerk.

Latex spuitwerk of handmatig rollen of sauzen verbergt (kleine) onregelmatigheden in de ondergrond niet. Vandaar dat sausklaar stucwerk de geschikte ondergrond voor sausen, rollen of spuiten van latex muurverf is.

Wat is het verschil in prijs tussen behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk?

Wilt u weten wat het verschil in prijs tussen behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk is? Het verschil in prijs tussen behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk ligt in het aantal handelingen dat wordt uitgevoerd door de stucadoor.

Bij sausklaar stucwerk wordt een extra eindlaag aangebracht die door de stucadoor zodanig wordt afgewerkt dat er vrijwel geen onregelmatigheden meer aanwezig zijn.

Behangklaar stucwerk heeft deze extra afwerklaag niet. Hierdoor is behangklaar stucwerk goedkoper dan sausklaar stucwerk.

verschil tussen behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk

Het verschil tussen het op de foto zichtbare behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk is het afwerkingsniveau.


Wat is behangklaar stucwerk?

Wat is behangklaar stucwerk eigenlijk? Behangklaar stucwerk maakt muren geschikt voor afwerken met onder andere behangen en spackspuiten. De stucadoor vult en egaliseert grote beschadigingen en oneffenheden en maakt alles haaks en vlak. De eerste pleisterlaag is de zogenaamde raaplaag. Deze kan direct worden afgewerkt maar ook van nog een afwerklaag worden voorzien. Doormiddel van sponsen en afmessen of af-filmen ontstaat de behangklare stuclaag. Behangklare stucwerken zijn ook geschikt als ondergrond voor sierpleisters zoals spachtelputz.

Wanneer kies ik behangklaar stucwerk?

Op de vraag ‘wanneer kies ik behangklaar stucwerk?’ is het antwoord eenvoudig: indien u muren met een ongelijk of ruw oppervlak wilt laten behangen is behangklaar stucwerk een goede oplossing. Denk bijvoorbeeld aan stucadoren van gipsplaten of betonnen wanden en muren. Wilt u muren laten spackspuiten met een korrelstructuur of voorzien van een andere eindafwerking die kleine oneffenheden camoufleert, dan zijn behangklare muren een juiste keuze.

Wat is sausklaar stucwerk?

Wat is sausklaar stucwerk? Een pleisterlaag die geschikt is voor afwerking met latex muurverf heet sausklaar stucwerk. Eerst maakt de stucadoor uw wand haaks en recht. Na meermaals sponsen en afmessen volgt nogmaals afpleisteren d.m.v. een dunne pleisterlaag om de laatste oneffenheden glad te strijken. Uw sausklare muren zijn nu geschikt voor het handmatig laten sauzen, schilderen, rollen of het laten latexspuiten met muurverf in elke gewenste kleur.

Wanneer kies ik sausklaar stucwerk?

Maar wanneer kies ik sausklaar stucwerk? U kiest voor sausklaar stucwerk als de ondergrond zo glad mogelijk moet zijn. Bijvoorbeeld voor een afwerking met latex muurverf. Of deze verflaag nu wordt aangebracht d.m.v. airless latexspuiten, kwasten, rollen of sauzen maakt hierin geen verschil.

Tip: airless latex spuiten geeft op een ondergrond van sausklaar stucwerk het mooiste resultaat.

Kan ik behangklaar stucwerk verven of laten spuiten met latex muurverf?

Een veelgestelde vraag is: “Kan ik behangklaar stucwerk verven of laten spuiten met latex muurverf?” Ja, behangklaar stucwerk verven of laten spuiten met latex muurverf is mogelijk. Houdt u er wel rekening mee dat door de latex muurverflaag heen alle oneffenheden zichtbaar blijven.

Tip: Wilt u behangklaar stucwerk van een gewenste kleur voorzien en hoeft de eindlaag niet glad te zijn? Dan is het laten spackspuiten in de gewenste kleur ook een goede optie. Spackspuitwerk verbergt door de egale korrelstructuur de kleine oneffenheden en geeft hierdoor een mooi eindresultaat.

Behangklaar sausklaar laten maken?

Kan ik behangklaar sausklaar laten maken? Behangklaar stucwerk sausklaar laten maken is mogelijk. Naar wens kan de stukadoor uw muur met behangklaar stucwerk nogmaals afpleisteren met een extra gipslaag en deze nawerken om kleine oneffenheden te egaliseren. Uw behangklaar stucwerk wordt zo sausklaar stucwerk!

Vaak wordt stucwerk in een nieuwbouw woning behangklaar opgeleverd. Vandaar dat een muur van behangklaar sausklaar maken bij nieuwbouw woningen een veelgevraagde stuckafwerking is.

sausklaar stucwerk

Sausklaar stucwerk is gladder door een extra behandeling en geschikt voor airless latex spuitwerk of handmatig sauzen met latex muurverf en roller of kwast.


Wat kost behangklaar naar sausklaar stucen?

Wat kost behangklaar naar sausklaar stucen? De kosten van het stucen van behangklaar stuckwerk naar sausklaar stuckwerk zijn relatief voordelig. Zijn uw muren reeds behangklaar, dan zijn deze als het goed is ook al haaks en recht gemaakt. De stukadoor hoeft deze werkzaamheden dan niet nogmaals uit te voeren. In dit geval zal slechts het aanbrengen en afwerken van een enkele dunne filmlaag volstaan.

Conclusie

Het verschil tussen behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk is het afwerkingsniveau. Wilt u uw muur behangen, laten spackspuiten met korrelstructuur of voorzien van een sierpleister zoals bijvoorbeeld spachtelputz, dan is behangklaar stucwerk een juiste keuze.

Wenst u een zo glad en strak mogelijke eindresultaat met bijvoorbeeld latex spuitwerk, dan geeft sausklaar stucwerk het mooiste resultaat. Voor informatie of advies over welke afwerking voor u de juiste is geven wij u graag en geheel vrijblijven advies.

Wilt u meer informatie of weten wat de kosten zijn van stucwerk van muren en plafonds? Druk op een knop hieronder. U ontvangt snel ons bericht per email

Vraag informatie of offerte aan voor een plafond stucen of stucwerk van muren bij muurplafondverven.nl
Heeft u interesse in het snel en voordelig laten stucen van muren en plafonds van uw woning of bedrijfspand maar ontvangt u liever telefonisch informatie? Bel dan nu 010 310 80 10.

Bent u woonachtig in België of Vlaanderen contacteert u ons dan voor een stucadoor via tel.nr. 0031 10 310 80 10. Ook ons cliënteel in België zijn wij graag van dienst.

Over de schrijver
Dan is ondernemer en Online Marketeer. Mede door het opzetten en uitbouwen van diverse ondernemingen binnen o.a. de interieurafwerkingsbranche, heeft hij op dit vakgebied een ruime ervaring opgedaan. Dan is oprichter en beheerder van een aantal websites waarop hij met groot enthousiasme deze kennis deelt. Zijn passie is het samenbrengen van vraag en aanbod binnen zijn vakgebied via het internet.