Heeft u vragen? Bel
010 3108010

Page content

Plafond Verven

Plafond Verven en Al uw Andere Wand- en Plafond Afwerkingen Onder één Dak

plafond verven

Wilt u een plafond vervenMuur verven, plafond verven, spackspuiten, latex spuiten en laten stucen. Al uw muur- en plafondafwerkingen onder een dak | MuurPlafondVerven.nl omdat dit is vervuild, beschadigd, verkleurd of omdat de kleur niet meer passend is bij uw interieur? U kunt door ons dit plafond laten verven in een frisse en trendy kleur zodat dit er weer uitzien als nieuw! Ook plafondreparaties voeren wij voor u uit. Alle belangrijke informatie over een plafond verven en een plafond laten verven leest u op deze pagina. Zie ook onze pagina muur verven.


Wilt u meer informatie of weten wat de kosten zijn van een plafond verven of een wand verven? Druk op een knop hieronder. U ontvangt snel ons bericht per email


Kan ik een plafond laten verven in elke gewenste kleur?

Kan ik een plafond laten verven in elke kleur? Jazeker. Plafonds laten verven, rollen of sauzen is mogelijk in vrijwel alle kleuren. Ook één plafond verven in verschillende kleuren behoort tot de mogelijkheden.

kleuren voor plafond verven

Bij een plafond verven is de kleurkeuze vrijwel oneindig. Naast vrijwel alle ral-kleuren en standaardkleuren is het grootste deel kleuren en kleurnummers van de diverse verffabrikanten leverbaar. Ook is er de mogelijkheid tot maatwerk. Is de door u gewenste kleur of kleurencombinatie niet voorhanden dan kunnen wij deze vrijwel altijd voor u maken!

Bij het laten verven van een plafond heeft u tevens keuze uit verschillende glansgraden zoals zijdemat, matglans en fluweel-mat. Onze schilder laat u graag kleurvoorbeelden zien en is u behulpzaam bij het maken van een keuze.

Een plafond verven en de ondergrond

Bij het verven van een plafond heeft u te maken met een bepaalde ondergrond. Bepalen of deze geschikt is om direct te kunnen verven is belangrijk. De ondergrond van de plafond bepaald de hechting van de aan te brengen nieuwe laag latexverf en het uiteindelijke resultaat.

Is een plafond ongeschikt om direct te verven, rollen of sauzen dan adviseren wij u hierover en wordt dit voorbehandeld. U bent zo zeker van een duurzaam en professioneel eindresultaat.

Hieronder leest u verder over plafonds met een geschikte- en ongeschikte ondergrond.

plafond laten verven

Een plafond laten verven kan goedkoper zijn dan spuiten. Zeker waar het gaat om een kleine kamer of vertrek, het spuiten van één enkele muur in een afwijkende kleur of kleine oppervlaktes.

Een plafond met een ongeschikte ondergrond om te verven, sauzen of rollen

Er zijn plafonds die ongeschikt zijn om direct te verven, sauzen of rollen. Deze hebben vrijwel altijd een voorbehandeling nodig voor een duurzaam eindresultaat zonder negatieve verassingen achteraf zoals bijvoorbeeld verkleuring of onthechting van de nieuwe latex afwerklaag.

De meest voorkomende ongeschikte ondergronden hebben wij hieronder voor u op een rij gezet:

 • Een verontreinigd, vuil plafond met vlekken
 • Een plafond met nicotine aanslag
 • Plafonds met lijmresten
 • Plafonds met een stoffig of poederig oppervlak
 • Een plafond met waterschade
 • Plafonds met hout en kunststof

Graag informeren wij u over de mogelijkheden en een eventuele voorbehandeling. Ook voeren wij deze werkzaamheden graag op professionele wijze voor u uit. Leest u hier gerust de vele beoordelingen van onze tevreden klanten op na.

Een plafond met een geschikte ondergrond om te verven, rollen of sauzen met latex muurverf

Welk plafond heeft een geschikte ondergrond om direct te verven, rollen of sauzen met latex muurverf? De belangrijkste en meest voorkomende ondergronden op een rij:

 • Gespoten latex plafonds
 • Plafonds met spackspuitwerk
 • Gestucte plafonds
 • Gipsplaten
 • Een plafond met een Fermecell-platen bekleding
 • Plafonds van kaal beton (nieuwbouwwoningen en bedrijfspanden)
 • Plafonds met schuurwerk en granol
 • Donkere ondergronden. Er wordt dan voor lichte kleuren een extra verflaag aangebracht

Het mooie is dat gladde plafonds en wanden glad blijven, terwijl bij een plafond met een structuurtje dit juist behouden blijft.

Of wilt u van een glad plafond naar een structuurtje of andersom? Er is veel mogelijk en wij geven u graag een vrijblijvend advies!

klantenbeoordelingen en reviews over muurplafondverven.nl

Over het laten verven van muren en plafonds in Capelle aan den IJssel – Zuid-Holland schreef :

‘Vakmanschap kort gezegd, aanrader!’

Vakmanschap kort gezegd, aanrader! Snelle reactie op mijn offerte aanvraag, goede suggesties en oplossingen aangedragen, vervolgens een duidelijke offerte met een nette prijs. De mannen werken snel en netjes, ruimen hun rommel op en je hebt geen zorgen voor je interieur en spullen, heel fijn. Het resultaat mag er ook zijn, mijn studeerkamer strak en inspirerend mooi, zo kun je weer werken. Ik had er tegenop gekeken, maar uiteindelijk was alles zo geregeld.

Pluspunten: Snel, netjes, professioneel, goed meedenken

Relevantie: laten verven van muren en plafond in Capelle aan den IJssel – Zuid-Holland


Wilt u meer informatie of weten wat de kosten zijn van een plafond verven of een wand verven? Druk op een knop hieronder. U ontvangt snel ons bericht per email


Een plafond laten verven of een plafond laten spuiten?

U kunt een plafond laten verven of een plafond laten spuiten. In beide gevallen wordt hiervoor latex muur- en plafondverf gebruikt. Beide applicatiemethodes (wijze van aanbrengen) hebben hun voor- en nadelen. Bepalend voor de keuze tussen verven of spuiten zijn o.a. de volgende factoren:

 • Lichtval
 • Kleur
 • De grootte van het te behandelen oppervlak
 • Het materiaalverbruik en arbeidstijd (= kosten)

Voor- en nadelen van een plafond verven

De nadelen van verven, rollen en sauzen

Het laten verven van een plafond heeft de volgende nadelen ten opzichte van spuiten:

 • Verven van een plafond kan een iets minder glad en egaal resultaat opleveren. Dit wordt medebepaald door de kleur van de muurverf en lichtval
 • Bij een plafond verven met een structuurtje, kan na het verven deze structuur iets minder zichtbaar zijn doordat er bij verven een dikkere laag latexverf wordt aangebracht dan bij spuiten van een plafond

De voordelen van verven, sauzen en rollen

Het laten rollen, sauzen en verven van een plafond heeft de volgende voordelen ten opzichte van spuiten:

 • Bij kleinere oppervlakten werkt het verven van een plafond sneller en is hierdoor goedkoper
 • Een plafond verven kost verhoudingsgewijs minder materiaal en bespaart hierdoor materiaalkosten

De voor- en nadelen van een plafond spuiten

De nadelen van spuiten

Het laten spuiten van een plafond heeft de volgende nadelen ten opzichte van een plafond laten verven:

 • Hogere materiaalkosten. Dit doordat er bij spuiten materiaal verloren gaat in de vorm van spuitnevel of ‘overspray’
 • Bij kleinere ruimtes duurt latex spuiten langer dan verven, rollen of sausen. Denk hierbij aan een enkele toiletruimte of het spuiten van een plafond van een kinderkamer.

De hogere kosten voor het spuiten van kleinere oppervlakken en ruimtes en worden o.a. bepaald door de arbeidstijd voor het afplakken van de niet te spuiten delen en voorwerpen.

Ook het installeren, opstarten en reinigen van de airless spuitapparatuur kost verhoudingsgewijs veel arbeidstijd voor een kleine ruimte of oppervlakte. Dit bepaald mede de prijs.

De voordelen van spuiten

Een plafond laten spuiten heeft de volgende voordelen ten opzichte van een plafond laten verven:

 • Latexspuiten is goedkoper voor grotere oppervlaktes (al vanaf één gehele kamer)
 • Latex spuiten geeft een iets mooier en strakker resultaat
 • Bij grotere oppervlaktes werkt latex spuitwerk sneller
 • Latex spuiten geeft altijd een streeploos resultaat
 • Door latex spuitwerk blijven gladde plafonds glad, terwijl plafonds met een bewerking of structuur, deze structuur juist behouden.

Wanneer laat ik nu mijn plafond verven en wanneer spuiten? Onze suggestie…

Wanneer u zich de vraag stelt of dat u een plafond laat verven of spuiten, is het volgende van belang:

 • Wilt u in het meest egale en strakke resultaat en is de hogere prijs voor spuiten bij een kleinere oppervlakte hieraan ondergeschikt? kies dan voor spuiten!
 • Betreft het (hoofdzakelijk) lichte kleuren, weinig lichtval of mag de kwaliteit iets minder zijn? Dan is het laten verven van een plafond met een kleinere oppervlakte of in geval van één enkel plafond een juiste keuze.
 • Betreft het meerdere plafonds en/of grote oppervlakten dan is spuiten meestal de voordeligste keuze.

Hoewel u zelf de beslissing neemt, helpen wij u graag met gratis en vrijblijvend advies bij het maken van een keuze.


Wilt u meer informatie of weten wat de kosten zijn van een plafond verven of een wand verven? Druk op een knop hieronder. U ontvangt snel ons bericht per email


Wat kost een plafond verven?

Wat kost een plafond verven? Om de kosten van het laten verven van een plafond voor u te kunnen berekenen, hebben wij inzicht nodig in uw situatie. Zijn uw plafonds erg vuil of in goede staat? Wat is de ondergrond? Hoeveel vierkante meter plafond wilt u laten schilderen?

Uw gegevens kunt u hier achterlaten. Wij maken dan een vrijblijvende offerte op maat die u ontvangt per email.

Voordelig een plafond laten verven tegen het verlaagd 6% btw tarief

Op dit moment hoeft u tijdelijk in veel gevallen slechts 6% btw te betalen i.p.v. 21% btw over het uurloon van een schilder. Wilt u hier meer over weten? Neemt u dan hier contact met ons op per email. Wilt u liever direct iemand spreken? Bel dan tijdens kantooruren 010 – 310 80 10. Wij zijn u graag van dienst!

Latexverf, verfluchtjes en het milieu

De soort plafondverf die onze schilder gebruikt is van hoogwaardige kwaliteit en watergedragen. Hierdoor is deze verf minder schadelijk voor mens en milieu. Latexverf kunt u goed reinigen en u heeft geen last van schadelijke luchtjes of stoffen tijdens het verven, rollen of sausen.

Plafonds verven door MuurPlafondVerven.nl

U wilt een plafond verven van een woning, nieuwbouwwoning of bedrijfspand? Of heeft u één of meerdere verkleurde, vervuilde of beschadigde plafonds die u wilt laten verven met een schitterend resultaat zodat deze er weer uitzien als nieuw? Graag geven wij u een vrijblijvend advies en voeren deze werkzaamheden voor u uit. Op deze pagina vindt u alle informatie over een plafond laten verven.

U als onze tevreden klant

Schildersbedrijf MuurPlafondVerven.nl doet er alles aan om van u een tevreden klant te maken. Klantvriendelijkheid en service staan bij ons hoog in het vaandel. Wij hebben jarenlange ervaring met plafonds verven, rollen, sauzen en het spuiten van plafonds. U krijgt kwaliteit en waar voor uw geld.

Wij kijken de ondergrond na voor aanvang van de werkzaamheden

Voorafgaand aan de werkzaamheden wordt er veel aandacht besteed aan uw wensen. Waar nodig geven wij u advies.

Tevens kijken wij uw plafond, muren en wanden goed na voordat wij met onze werkzaamheden beginnen. Voor een mooi en strak resultaat kan kitten van naden en scheuren, schuren van het plafond en het repareren van beschadigingen in de ondergrond nodig zijn.

Opgeruimd staat netjes!

Opgeruimd staat netjes, daar houden wij van en onze klanten ook! Wij werken zo schoon mogelijk in uw huis en nemen na oplevering al het afval netjes mee. Uw huis laten wij achter zoals het was voor ons bezoek, met uitzondering van de mooie, nieuw geverfde plafond.

Ons servicegebied in Nederland en België

Ons stukadoors- en schildersbedrijf is werkzaam in heel Nederland en een groot gedeelte van België tot voorbij Antwerpen.

Wij horen graag van u, zodat wij ook u als tevreden klant kunnen verwelkomen met mooie, strak geverfde muren en plafonds die er weer uitzien als nieuw!

review sterren muurplafondverven.nl

Reviews van onze klanten over een plafond verven. Wat voor onze klanten werkt, werkt ook voor u!

Het kan voor u lastig zijn een keuze te maken uit de verschillende bedrijven die plafonds verven en spuiten. Wellicht dat de beoordelingen van onze klanten u verder kunnen helpen bij het maken van uw keuze. Wat voor onze klanten werkt, werkt ook voor u! Hieronder leest u een review van één van onze klanten. Meer beoordelingen van onze klanten leest u op de pagina plafonds verven reviews.

klantenbeoordelingen en reviews over muurplafondverven.nl

Over het laten verven van muren en plafonds in Amsterdam – Noord-Holland schreef Rita:

‘uitstekend resultaat’

Prima werk geleverd door Marco, een nette vriendelijke en zeer snel werkende jongeman, alle wanden en plafonds gespoten met een uitstekend resultaat.

Pluspunten: prijs in combinatie met het geleverde een dikke 10

Relevantie: laten verven van muren en plafonds in Amsterdam – Noord-Holland

Uw voordelen bij MuurPlafondVerven.nl:

 • Garantie op verven van plafonds en al onze overige werkzaamheden
 • Zeer scherpe prijzen met een sterke prijs- kwaliteit verhouding
 • Vele zeer goede klantenbeoordelingen (140 +)
 • Voor woningen en bedrijfspanden
 • Alle wand- en plafondafwerkingen onder één dak
 • Vast bezoekadres en een goed bereikbare klantenservice
 • Jarenlange ervaring met plafond verven
 • Geen offerte- of voorrijkosten
 • Advies op maat. Ook kleuradvies.

Wilt u meer informatie of weten wat de kosten zijn van een plafond verven of een wand verven? Druk op een knop hieronder. U ontvangt snel ons bericht per email


Vraag informatie of een vrijblijvende offerte aan voor een plafond verven of muur verven bij muurplafondverven.nl
Heeft u interesse in het snel en voordelig laten verven van een plafond of wand van uw woning of bedrijfspand maar ontvangt u liever informatie per telefoon? Bel dan nu 010-310 80 10.

Bent u woonachtig in België of Vlaanderen contacteert u ons dan voor een schilder of plafonneerder via tel.nr. 0031 10 310 80 10. Ook ons cliënteel in België zijn wij graag van dienst.