Wat is een airless verfspuit voor latex muurverf?

Wat is een airless verfspuit voor latex muurverf?

Wat is een airless verfspuit voor latex muurverf? Een airless verfspuit voor latex muurverfMuur verven, plafond verven, spackspuiten, latex spuiten en laten stucen. Al uw muur- en plafondafwerkingen onder een dak | MuurPlafondVerven.nl is een professioneel verfspuitsysteem om latex muur- en plafondverf machinaal te verspuiten op wanden, muren en plafonds.
Een airless verfspuit bestaat uit de volgende hoofdonderdelen:

  • een luchtcompressor
  • een pomp
  • een materiaalslang
  • een handpistool al dan niet met een spuitlans

Een airless verfspuit pompt de latexverf met een gemiddelde luchtdruk van ca. 200 bar vanuit een materiaalvat, met hoge druk door de materiaalslang naar de spuitkop of nozzle van een spuitpistool.  Dit bevindt zich aan het einde van deze materiaalslang. In deze spuitkop of nozzle zitten kleine gaatjes waardoor de latex verf wordt vernevelt.

Bij airless latexspuiten wordt de compressor dus niet gebruikt om de latex muurverf te vermengen met lucht en deze hierdoor te verstuiven of te vernevelen. De compressor dient hier slechts om de latex muurverf onder druk naar de nozzle of spuitkop te stuwen. Hieraan dankt het systeem de benaming 'airless' wat 'zonder lucht' betekent.
In tegenstelling tot spuitapparatuur waarbij verneveling plaatsvind door materiaal en lucht te vermengen heeft het airless verspuiten van latex muurverf een aantal voordelen:

  • airless spuitapparatuur geeft minder overspray of nevel en verbruikt dus minder materiaal
  • minder nevel betekend minder afplakken en dit betekent besparing van arbeidstijd
  • latex spuiten met een professionele verfspuit werk snel, streeploos en egaal dekkend

Hierdoor is het verven van een muur, wand en plafond met behulp van airless latex verfspuitapparatuur mooi en zeer voordelig. Met name in geval van grote oppervlaktes is dit mogelijk tegen een zeer voordelige prijs per vierkante meter.

Meer lezen of geheel vrijblijvend informatie aanvragen? Druk op een knop hieronder. U ontvangt snel ons bericht per emailVraag direct telefonisch informatie aan bij muurplafondverven.nlHeeft u vragen maar ontvangt u liever direct informatie per telefoon? Bel dan nu 010 - 310 80 10.

Bent u woonachtig in België of Vlaanderen contacteert u ons dan voor een plafonneerder via tel.nr. 0031 10 310 80 10. Ook ons cliënteel in België zijn wij graag van dienst.

Reactie plaatsen