Afkitten bij latex spuiten | naden kitten

Afkitten bij latex spuiten | naden kitten

Afkitten bij latex spuiten zorgt voor mooi en strak spuitwerk of schilderwerk van muren, wanden en plafonds. Naden kitten en latexspuiten zijn om deze reden werkzaamheden die vaak in combinatie met elkaar worden uitgevoerd.Wat is het doel van afkitten bij latex spuiten? Het doel van afkitten bij latex spuitenMuur verven, plafond verven, spackspuiten, latex spuiten en laten stucen. Al uw muur- en plafondafwerkingen onder een dak | MuurPlafondVerven.nl is het dichten van naden, kieren en scheuren en andere ongewenste openingen. Vaak wordt er gekozen voor afkitten op plaatsen waar plamuren geen optie is. Bijvoorbeeld omdat de af te kitten delen bewegen ten opzichte van elkaar.

Ook zijn er plaatsen waar kitten sneller, makkelijker en mooier is dan plamuren. Denk bijvoorbeeld aan afdichten van kieren en naden langs kozijnen en tussen muren en plafond.

[caption id="attachment_206501" align="aligncenter" width="810"]afkitten bij latex spuiten Afkitten vóór het latex spuiten. Precies de juiste hoeveelheid kit wordt aangebracht.[/caption]


Afkitten van naden, kieren en scheuren voor het spuiten of schilderen, voorkomt dat deze ongewenste openingen zichtbaar blijven na het latex spuiten van muren, wanden en plafonds. Nog belangrijker dan vooraf kitten bij het verven of spuiten van donkere kleuren, is afkitten vóór het aanbrengen van lichte kleuren.

Kitten van naden, voorafgaand aan het spuiten of schilderen van donkere kleuren is belangrijk voor een strak eindresultaat. Afkitten voor het afwerken met lichte kleuren is nóg belangrijker. Kieren, naden en scheuren tonen donker. Hierdoor blijven deze in licht verfwerk duidelijk zichtbaar wanneer ze niet worden dichtgezet.

[caption id="attachment_206511" align="aligncenter" width="810"]Verwijderen en gladsmeren overtollige kit na het afkitten naden en kieren Na het kitten van naden en kieren wordt overbodige kit verwijderd. Hierna wordt de kit in de gevulde opening gladgesmeerd.[/caption]


Ook afkitten tegen tocht en kou is een veelvoorkomende reden voor het aanbrengen van kitwerk. Denk bijv. aan een kier of naad langs een raamkozijn. Kitten zorgt ervoor dat muur en kozijn 'naadloos' aansluiten. Hierdoor is het tochten of binnendringen van kou uitgesloten en geeft bovendien de latex eindafwerking een mooier resultaat.
Wat is het beste moment voor afkitten als ik een muur ga spuiten of verven? Kitten behoort tot het schilderklaar maken of 'voorbewerken' van een muur of plafond. Belangrijk is kitten op het juiste moment. Het beste moment voor afkitten is wanneer dit voor het aanbrengen van de afwerklaag gebeurt.

[caption id="attachment_206519" align="aligncenter" width="810"]naden en kieren na afkitten van schilderwerk of spuitewerk Strak eindresultaat van de foto's hierboven na afkitten van spuitwerk en schilderwerk[/caption]


Gebruik van de juiste kitsoort is belangrijk. Is elke kitsoort geschikt voor het afkitten van schilderwerk? Nee, niet elke kitsoort is hiervoor geschikt. In tegenstelling tot sliconenkit of sanitairkit wordt voor het afkitten van spuitwerk of schilderwerk van muren, wanden en plafonds een overschilderbare kit of acrylaat-kit gebruikt.

Ook het uiterlijk van kit speelt een rol. Bij glad latex spuitwerk wordt 'gladde' kit gebruikt. Na het overschilderen met latex muurverf geeft dit het mooiste resultaat en past dit het mooiste in het geheel.

Bij spackspuitwerk wordt juist structuurkit gebruikt. Dit is kit met een korreltje erin en combineert hierdoor mooi met spack, dat ook een korreltje laat zien.

Niet elke breedte scheur, kier of naad kan zomaar worden afgekit. Afkitten met een maximale breedte van 5 tot 10 milimeter moet worden aangehouden. Hierdoor is en blijft het resultaat mooi. Ook op de lange termijn.

Het duurzaam dichten van openingen breder dan 10 milimeter, vergt een andere afwerkingsmethode en andere materialen. Ook met deze werkzaamheden zijn wij u graag van dienst.

[caption id="attachment_206523" align="aligncenter" width="800"]afkitten scheuren in muren en plafond Mooi en strak kitwerk is mooi en strak spuitwerk[/caption]

Laat u werkzaamheden door ons bedrijf uitvoeren, dan worden na overleg met u ook deze kitwerkzaamheden in onze aanbieding opgenomen en netjes voor u uitgevoerd.

In de regel gebeurt het afkitten voorafgaand aan spuitwerk en verfwerk, voordat de laatste afwerklaag latex wordt aangebracht. Hierna zal een kitnaad na het spuit- of verfwerk, niet meer zichtbaar zijn. Op een enkele uitzonderingen na is hierdoor een kitafwerking met gekleurde kit bij latex spuitwerk niet van toepassing.

Conclusie


Afkitten van naden, kieren en scheuren voorafgaand aan het latex spuiten van muren, wanden en plafonds geeft een mooier, strakker en duurzamer eindresultaat. Belangrijk is keuze van het juiste materiaal, ervaring met het afkitten zelf en kennis van de ondergrond.


Meer lezen of geheel vrijblijvend informatie aanvragen ? Druk op een knop hieronder. U ontvangt snel ons bericht per emailVraag direct telefonisch informatie aan bij muurplafondverven.nlHeeft u vragen maar ontvangt u liever direct informatie per telefoon? Bel dan nu 010 - 310 80 10.

Bent u woonachtig in België of Vlaanderen contacteert u ons dan voor een plafonneerder via tel.nr. 0031 10 310 80 10. Ook ons cliënteel in België zijn wij graag van dienst.

Reactie plaatsen