Heeft u vragen? Bel
010 3108010

Page content

Muur Verven

Muur Verven en Al uw Andere Wand- en Plafond Afwerkingen Onder één Dak

muur verven

U wilt een muur vervenMuur verven, plafond verven, spackspuiten, latex spuiten en laten stucen. Al uw muur- en plafondafwerkingen onder een dak | MuurPlafondVerven.nl omdat deze is verkleurd, beschadigd, vervuild of omdat de kleur niet meer past bij uw nieuwe interieur? U kunt door ons deze muur laten verven in een frisse nieuwe kleur zodat deze er weer uitzien als nieuw! Ook reparaties aan een muur voeren wij voor u uit. Alle belangrijke informatie over muren verven en muren laten verven leest u op deze pagina. Zie ook onze pagina plafond verven.


Wilt u meer informatie of weten wat de kosten zijn van een muur verven of een plafond verven? Druk op een knop hieronder. U ontvangt snel ons bericht per email


Kan ik een muur laten verven in elke gewenste kleur?

Kan ik een muur laten verven in elke gewenste kleur? Jazeker. Muren laten verven, rollen of sauzen is mogelijk in vrijwel alle kleuren. Ook meerdere muren in één ruimte een verschillende kleur verven behoort tot de mogelijkheden.

kleurmogelijkheden muur verven

De kleurmogelijkheden bij een muur verven zijn oneindig. Vrijwel alle kleuren en kleurnummers van de diverse verffabrikanten zijn leverbaar. En mocht die ene speciale kleur er echt niet tussen zitten, dan maken wij deze toch gewoon voor u!

Bij het laten verven van een muur heeft u tevens keuze uit verschillende glansgraden zoals zijdemat, matglans en fluweel-mat. Onze schilder laat u graag kleurstalen zien en helpt u bij het maken van een keuze.

Een muur verven en de ondergrond

Bij het verven van een muur heeft u te maken met een bepaalde ondergrond. Vaststellen of deze ondergrond geschikt is om direkt te kunnen verven is belangrijk. Deze ondergrond van de muur bepaald o.a. de hechting van de aan te brengen muurverf en het uiteindelijke resultaat.

Is een muur ongeschikt om direkt te verven, rollen of sauzen dan adviseren wij u hierover en wordt deze voorbehandeld. U bent zo zeker van een duurzaam en professioneel eidresultaat.

Hieronder leest u verder over muren met een geschikte- en een ongeschikte ondergrond.

muur laten verven

Een muur laten verven is in bepaalde gevallen goedkoper dan spuiten. Met name waar het gaat om kleinere oppervlaktes, een kleine kamer of vertrek of bijvoorbeeld het spuiten van één enkele muur in een afwijkende kleur.

Een muur met een geschikte ondergrond om te verven, rollen of sauzen met latex muurverf

Welke muur heeft een geschikte ondergrond om te verven, rollen of sauzen met latex muurverf? De belangrijkste en meest voorkomende ondergronden hieronder even op een rij:

 • Gestucte muren en wanden
 • Gipsplaten
 • Muren van Ytong blokken
 • Een muur met een Fermecell-platen bekleding
 • Een muur van gipsblokken
 • Muren van kalkzandsteen blokken
 • Muren van kaal beton (nieuwbouwwoningen en bedrijfspanden)
 • Bakstenen muren en wanden
 • Wanden afgewerkt met glasvezelbehang
 • Rauhfaser behang
 • Muren met spachtelputz en granol
 • Muren met spackspuitwerk
 • Donkere ondergronden. Er wordt dan voor lichte kleuren een extra verflaag aangebracht

Het mooie is dat gladde muren en wanden glad blijven, terwijl bij muren met een structuurtje, deze structuur juist behouden blijft.

En wilt u van een gladde muur naar een structuurtje of andersom? Er is veel mogelijk en wij geven u graag een vrijblijvend advies!

Een muur met een ongeschikte ondergrond om te verven, rollen of sauzen

Tevens zijn er muren die ongeschikt zijn om direkt te verven, rollen of sauzen. Deze hebben vrijwel altijd een voorbehandeling nodig voor een duurzaam eindresultaat zonder vervelende verassingen achteraf zoals bijvoorbeeld onthechting of verkleuring van de nieuwe latex afwerklaag.

De belangrijkste en meest voorkomende ongeschikte ondergronden hebben wij hieronder voor u op een rij gezet:

 • Muren met lijmresten
 • Een muur met waterschade
 • Een verontreinigde, vuile muur met vlekken
 • Een muur met nicotine aanslag
 • Muren met een stoffig of poederig oppervlak
 • Muren met hout en kunststof
 • Onbehandeld ijzer of staal

Graag informeren wij u over de mogelijkheden en de eventuele voorbehandeling. Ook voeren wij de werkzaamheden graag vakkundig voor u uit. Leest u hier gerust de vele tevreden klantenbeoordelingen over ons bedrijf op na.

klantenbeoordelingen en reviews over muurplafondverven.nl

Over het laten verven van muren en plafonds in Rotterdam – Zuid-Holland schreef :

‘Bedrijf via internet gevonden en na een …’

Bedrijf via internet gevonden en na een aangenaam gesprek besloten met hen in zee te gaan. Keurig werk geleverd, mooi dekkend en precies naar wens. Van alle bedrijven overigens ook de beste offerte. Dank voor het goede werk en tot de volgende keer!

Relevantie: laten verven van muren en plafond, Rotterdam – Zuid-Holland


Wilt u meer informatie of weten wat de kosten zijn van een muur verven of een plafond verven? Druk op een knop hieronder. U ontvangt snel ons bericht per email


Een muur laten verven of een muur laten spuiten?

U kunt een muur laten verven of een muur laten spuiten. In beide gevallen wordt hiervoor latex muurverf gebruikt. Beide applicatiemethodes (wijze van aanbrengen) hebben voor- en nadelen. Bepalend voor de keuze tussen verven of spuiten zijn o.a. de volgende factoren:

 • De grootte van het te behandelen oppervlak
 • Het materiaalverbruik en arbeidstijd (= kosten)
 • Lichtval
 • Kleur

Voor- en nadelen van een muur verven

De nadelen van verven, rollen en sauzen

Het laten verven van een muur heeft de volgende nadelen ten opzichte van spuiten:

 • Verven van een muur kan een iets minder glad en egaal resultaat opleveren. Dit wordt medebepaald door de kleur van de muurverf en lichtval
 • Bij een muur verven met een structuurtje, kan na het verven deze structuur iets minder zichtbaar zijn doordat er bij verven een dikkere laag muurverf wordt aangebracht dan bij spuiten van een muur

De voordelen van verven, rollen en sauzen

Het laten verven van een muur heeft de volgende voordelen ten opzichte van spuiten:

 • Bij kleinere oppervlakten werkt het verven van een muren sneller en is hierdoor goedkoper
 • Een muur verven kost verhoudingsgewijs minder materiaal en bespaart hierdoor materiaalkosten

De voor- en nadelen van een muur spuiten

De nadelen van spuiten

Het laten spuiten heeft de volgende nadelen ten opzichte van een muur laten verven:

 • Hogere materiaalkosten. Dit doordat er bij spuiten materiaal verloren gaat in de vorm van spuitnevel of ‘overspray’
 • Bij kleinere ruimtes duurt latexspuiten langer dan verven, rollen of sausen. Denk hierbij aan een enkele toiletruimte of het spuiten van één muur van een kinderkamer.

De hogere kosten voor het spuiten van kleinere ruimtes en oppervlakken worden o.a. bepaald door de arbeidstijd voor het afplakken van de niet te spuiten delen en voorwerpen.

Ook het installeren, opstarten en achteraf reinigen van de airless spuitapparatuur kost verhoudingsgewijs meer arbeidstijd voor een kleine ruimte of oppervlakte. Dit bepaald mede de prijs.

De voordelen van spuiten

Het laten spuiten heeft de volgende voordelen ten opzichte van een muur laten verven:

 • Latex spuiten geeft een iets mooier en strakker resultaat
 • Latexspuiten is goedkoper voor grotere oppervlaktes (al vanaf één gehele kamer)
 • Latex spuitwerk werkt sneller bij grotere oppervlaktes
 • Latex spuiten geeft altijd een streeploos resultaat
 • Door latex spuitwerk blijven gladde plafonds glad, terwijl plafonds met een bewerking of structuur, deze structuur juist behouden.

Wanneer laat ik nu mijn muur verven of spuiten? Onze suggestie…

Wanneer u zichzelf de vraag stelt ofdat u een muur laat verven of spuiten, is het volgende van belang:

 • Wilt u het meest egale en strakke resultaat en is, met name bij kleinere oppervlakten de hogere prijs voor spuiten hieraan ondergeschikt? kies hier voor spuiten!
 • Betreft het (hoofdzakelijk) lichte kleuren, weinig lichtval of mag de kwaliteit iets minder zijn? Dan is voor kleinere oppervlakten het laten verven van een muur een juiste keuze.
 • Bij meerdere plafonds en grotere oppervlakten is spuiten meestal het voordeligst.

Hoewel u uiteraard zelf de uiteindelijke beslissing neemt, helpen wij u graag met gratis en vrijblijvend advies bij het maken van een keuze.


Wilt u meer informatie of weten wat de kosten zijn van een muur verven of een plafond verven? Druk op een knop hieronder. U ontvangt snel ons bericht per email


Wat kost een muur verven?

Wat kost een muur verven? Om de kosten van het laten verven van een muur voor u te kunnen berekenen, hebben wij inzicht nodig in uw situatie. Zijn uw wanden erg vuil of in goede staat? Wat is de ondergrond? Hoeveel vierkante meter muur wilt u laten schilderen?

Uw gegevens kunt u hier achterlaten. Wij maken dan een vrijblijvende offerte op maat die u ontvangt per email.

Voordelig een muur laten verven tegen het verlaagd 6% btw tarief

Op dit moment hoeft u tijdelijk in veel gevallen slechts 6% btw te betalen i.p.v. 21% btw over het uurloon van een schilder. Wilt u hier meer over weten? Neemt u dan hier contact met ons op per email. Wilt u liever direct iemand spreken? Bel dan tijdens kantooruren 010 – 310 80 10. Wij zijn u graag van dienst!

Muurverven, verfluchtjes en het milieu

De muurverven die onze schilder gebruikt zijn van hoogwaardige kwaliteit en watergedragen. Hierdoor is deze verf minder schadelijk voor mens en milieu. De aangebrachte latexverf kunt u goed reinigen en u heeft geen last van schadelijke luchtjes of stoffen tijdens het verven, rollen of sausen.

Muren verven door MuurPlafondVerven.nl

U wilt een muur verven van een woning, nieuwbouwwoning of bedrijfspand? Of heeft u één of meerdere beschadigde, verkleurde of vervuilde muren die u wilt laten verven met een prachtig resultaat zodat deze er weer uitzien als nieuw? Graag geven wij u een vrijblijvend advies en voeren deze werkzaamheden voor u uit. Op deze pagina vindt u alle informatie over een muur laten verven.

U als onze tevreden klant

Schildersbedrijf MuurPlafondVerven.nl doet er alles aan om van u een tevreden klant te maken. Klantvriendelijkheid en service staan bij ons hoog in het vaandel. Wij hebben jarenlange ervaring met muren verven, rollen, sauzen en het spuiten van muren. U krijgt kwaliteit en waar voor uw geld.

Wij kijken de ondergrond na voor aanvang van de werkzaamheden

Voorafgaand aan de werkzaamheden wordt er veel aandacht besteed aan uw wensen. Waar nodig geven wij u advies.

Tevens kijken wij muren, wanden en plafonds goed na voordat wij met onze werkzaamheden beginnen. Voor een mooi en strak resultaat kan kitten van naden en scheuren, schuren van de muur en het repareren van beschadigingen in de ondergrond nodig zijn.

Opgeruimd staat netjes!

Opgeruimd staat netjes, daar houden wij van en onze klanten ook! Wij werken zo schoon mogelijk in uw huis en nemen na oplevering al het afval netjes mee. Uw huis laten wij achter zoals het was voor ons bezoek, met uitzondering van de mooie, nieuw geverfde muren.

Ons servicegebied in Nederland en België

Ons stukadoors- en schildersbedrijf is werkzaam in heel Nederland en een groot gedeelte van België tot voorbij Antwerpen.

Wij horen graag van u, zodat wij ook u als tevreden klant kunnen verwelkomen met mooie, strak geverfde muren en plafonds die er weer uitzien als nieuw!

review sterren muurplafondverven.nl

Reviews van onze klanten over een muren verven. Wat voor onze klanten werkt, werkt ook voor u!

Het kan voor u lastig zijn een keuze te maken uit de verschillende bedrijven die muren verven. Wellicht dat de beoordelingen van onze klanten u verder kunnen helpen bij het maken van uw keuze. Wat voor onze klanten werkt, werkt ook voor u! Hieronder leest u een review van één van onze klanten. Meer beoordelingen van onze klanten leest u op de pagina muren verven reviews.

klantenbeoordelingen en reviews over muurplafondverven.nl

Over het laten verven van muren en plafonds in Hilversum – Utrecht schreef M.W. Schipper:

‘Er is netjes en schoon gewerkt tot een prachtig eindresultaat’

Reageerden bunnen één dag op de mail. Kwamen binnen paar dagen langs voor opnemen en uitbrengen offerte.

Nadat thuis de te verrichten werkzaamheden waren opgenomen hadden we ’s avonds al een offerte in de e-mail. Snelheid en betalingscondities wekte vertrouwen.

De werkzaamheden vingen aan op de afgesproken datum en waren binnen de overeengekomen termijn klaar. Vloer werd voorzien van stucloper en de rest (trap, deuren, keuken etc.) werden netjes afgeplakt met pakpapier en plastic. Er werd stevig doorgewerkt.

Nadat werkzaamheden waren verricht werd het afval netjes opgeruimd en meegenomen. Een prachtig resultaat bleef achter!

Pluspunten: Snel, schoon en vakbekwaam

Relevantie: laten verven van muren en plafonds in Hilversum – Utrecht

Uw voordelen bij MuurPlafondVerven.nl:

 • Zeer scherpe prijzen met een sterke prijs- kwaliteit verhouding
 • Garantie op verven van muren en al onze overige werkzaamheden
 • Vele zeer goede klantenbeoordelingen (100 +)
 • Jarenlange ervaring met muur verven
 • Voor woningen en bedrijfspanden
 • Alle wand- en plafondafwerkingen onder één dak
 • Vast bezoekadres en een goed bereikbare klantenservice
 • Geen offerte- of voorrijkosten
 • Advies op maat. Ook kleuradvies.

Wilt u meer informatie of weten wat de kosten zijn van een muur verven of een plafond verven? Druk op een knop hieronder. U ontvangt snel ons bericht per email


Vraag informatie of een vrijblijvende offerte aan voor een muur verven of plafond verven bij muurplafondverven.nl
Heeft u interesse in het snel en voordelig laten verven van een muur of plafond van uw woning of bedrijfspand maar ontvangt u liever informatie per telefoon? Bel dan nu 010-310 80 10.

Bent u woonachtig in België of Vlaanderen contacteert u ons dan voor een schilder of plafonneerder via tel.nr. 0031 10 310 80 10. Ook ons cliënteel in België zijn wij graag van dienst.