Kan ik een muur met behang laten overspuiten met latex muurverf?

Kan ik een muur met behang laten overspuiten met latex muurverf?

U wilt een muur met behang laten overspuiten met latex muurverfMuur verven, plafond verven, spackspuiten, latex spuiten en laten stucen. Al uw muur- en plafondafwerkingen onder een dak | MuurPlafondVerven.nl. Behang overspuiten met latex muurverf is mogelijk in vrijwel elke kleur. Bovendien biedt latex spuiten van muren en plafonds vaak belangrijke voordelen ten opzichte van handmatig verven. Interessante informatie over dit onderwerp leest u op deze pagina.

Bekijkt u deze pagina mobiel? Klik dan hier voor de juiste weergave.

Lees meer interessante informatie over latex spuiten van muren en plafonds.

In principe is het mogelijk een muur met elk soort behang te laten overspuiten met latex muurverf. Denk hierbij aan de volgende situaties:

 • Glasvezelbehang met latex muurverf spuiten
 • Verven over vliesbehang verven d.m.v. latexspuitwerk
 • Glasweefselbehang sauzen d.m.v. airless latex spuiten
 • Vinyl behang schilderen d.m.v. latex spuitwerk
 • Rauhfaserbehang overschilderen d.m.v. airless latex spuiten
 • Papierbehang overspuiten zonder bobbels
 • Renovlies behang laten schilderen d.m.v. spuitwerk
 • Textielbehang laten verven d.m.v. latexspuiten
 • Overspuiten van acryl behang met latex muurverf

Hieronder leest u bij elk soort behang specifieke informatie over latex spuitwerk.

een muur met behang laten overspuiten met latex muurverf

Ook een muur met behang kunt u laten overspuiten met latex muurverf in iedere gewenste kleur

Kan ik glasvezelbehang met latex muurverf spuiten?

Kan ik elk glasvezelbehang met latex muurverf spuiten? Ja dit kan. In principe is glasvezelbehang zelfs gemaakt om over te spuiten of te laten overspuiten met latex muurverf. Glasvezelbehang wordt in de meeste gevallen in een lichte standaard kleur aangebracht. Hierna kan onze latexspuiter uw nieuwe en strakke wandafwerking voorzien van de gewenste kleur. Glasweefsel wandbekleding heeft een geweven structuur die ook na het spuiten of schilderen in het eindresultaat zichtbaar blijft.

Kan ik op een wand verven over vliesbehang d.m.v. latexspuitwerk?

Kan ik ook op een wand verven over vliesbehang verven d.m.v. latexspuitwerk? Jazeker, vliesbehang is een veelvoorkomende afwerking van muren en uitermate geschikt om te laten spuiten. Vliesbehang is geperst glasvezelbehang. Doordat het sterke vliesbehang uit meerdere lagen bestaat, is het krimpvrij en geschikt om scheuren en naden in muren te bedekken. Een wand met van vliesbehang kunt u door ons in elke gewenste kleur laten verven d.m.v. latexspuitwerk.

Kan ik over glasweefselbehang sauzen d.m.v. airless latex spuiten?

Is over glasweefselbehang sauzen d.m.v. airless latex spuiten ook voor u de juiste oplossing? Het grote voordeel van airless latex spuiten t.o.v. sauzen op glasweefselbehang is de snelheid. Muren verven d.m.v. latex spuiten gaat machinaal en is daardoor vanaf een bepaalde oppervlakte veel sneller dan handmatig sauzen. Tevens kunt u elke gewenste kleur muurverf over glasweefselbehang laten sauzen d.m.v. streeploos latex spuiten.

Kan ik muren schilderen met vinyl behang d.m.v. airless latex spuitwerk?

In de meeste gevallen kunt u muren schilderen met vinyl behang d.m.v. airless latex spuitwerk. Vinyl behang heeft weekmakers om het behang soepel te houden. Samengevat, om te weten of u muren met vinyl behang kunt laten schilderen moet er eerst een test uitgevoerd worden. Met deze test wordt bepaald of latex muurverf goed hecht.

Het vinylbehang is geschikt om te spuiten als de gewenste latex muurverf netjes opdroogt. Wanneer uw behang nog steeds blijft plakken of kleven na het drogen, dan is voorbehandelen van uw vinyl noodzakelijk. Natuurlijk kunt u deze test aan ons overlaten.

U kunt verschillende soorten vinyl behang laten spuiten:

 • Spuitwerk op behang met alleen een vinyl toplaag
 • Volledig vinyl behang voorzien van latex spuitwerk
 • Schuimvinyl of opgeschuimd vinyl laten overspuiten

Schuimvinyl heeft in veel gevallen een patroon van bijvoorbeeld sierpleister. Als u opgeschuimd vinyl laat schilderen d.m.v. latex spuitwerk blijft deze structuur mooi zichtbaar.

Kan ik rauhfaserbehang overschilderen d.m.v. airless latex spuiten?

Kan ik rauhfaserbehang overschilderen d.m.v. airless latex spuiten is een goede vraag. Ja, dat is mogelijk. Rauhfaserbehang is namelijk zeer geschikt voor latex spuitwerk. Zonder overschilderen wordt rauhfaserbehang van zichzelf geel. U kunt uw rauhfaserbehang in vrijwel elke gewenste kleur laten overspuiten.

Rauhfaser behang bestaat uit twee lagen papier met houtvezels ertussen en heeft daardoor een korrelige structuur. Als u uw rauhfaserbehang laat overschilderen d.m.v. latex spuiten blijft deze korrelstructuur goed zichtbaar.

Kan ik papierbehang verven zonder bobbels d.m.v. spuiten?

Kunt u papierbehang laten verven zonder bobbels d.m.v. spuiten? Ja hoor, papierbehang kunt u in de meeste gevallen laten verven zonder bobbels met latex muurverf. Om bobbels in uw behang te voorkomen is het noodzakelijk het behang te laten testen.

Behanglijm is water oplosbaar, daardoor kunnen er bobbels of blaasvorming ontstaan. Voorbehandelen met een primer kan dit voorkomen. U kunt ons het papierbehang laten testen en vervolgens in vrijwel elke gewenste kleur laten spuiten zonder bobbels.

Kan ik latex muurverf over renovlies behang laten schilderen d.m.v. airless spuitwerk?

Het is een mooie afwerking om latex muurverf over renovlies behang te laten schilderen d.m.v. airless spuitwerk. Aanbrengen van latexverf op renovlies behang kan in vrijwel elke gewenste kleur. Renovlies is een veelgebruikt behang om muren egaal te maken. De structuur van renovliesbehang blijft na het latexspuiten goed zichtbaar. Daardoor is in de meeste gevallen latex muurverf over renovlies behang laten schilderen mooier d.m.v. spuitwerk.

Kan ik textielbehang laten verven d.m.v. latexspuiten?

Inderdaad kunt u textielbehang prima laten verven d.m.v. latexspuiten. Door vochtopname of absorptie van het textielbehang is een correcte voorbehandeling wenselijk. Textiel behang heeft in veel gevallen een reliëf. U kunt textielbehang prima laten verven en d.m.v. latexspuiten blijft structuur en uitstraling behouden.

Kan ik een muur met acryl behang laten overspuiten met latex muurverf?

Ook uw muur met acryl behang kunt u laten overspuiten met latex muurverf. Acryl behang is gemaakt met acrylaatverf op papier en daardoor milieuvriendelijk. Om bobbels na het verven te voorkomen kunt u ons het acrylbehang laten testen en spuiten. Eventuele motieven op acryl behang blijven ook mooi zichtbaar na het laten spuiten met de gewenste latex muurverf kleuren.

Voor het antwoord op de vraag wanneer ik oud behang wel of niet kan laten overspuiten met muurverf is de huidige situatie van belang. Uw behangsoort, de kwaliteit van behanglijm en de kwaliteit van het behangen bepalen de afwerking op uw muur.

U herkent wellicht de volgende situaties:

 • Oud behang met weekmakers overspuiten met latex muurverf
 • Loszittend oud behang schilderen d.m.v. latex spuiten
 • Meerdere lagen oud behang laten overspuiten met latex muurverf
 • Vlekkerig behang laten spuiten met latex muurverf

Hieronder leest u verschillende informatie over oud behang op uw muur verven d.m.v. latex spuiten.

Kan ik oud behang met weekmakers laten overspuiten met latex muurverf?

Of u oud behang met weekmakers kunt laten overspuiten met latex muurverf hangt af van een test. Verschillende soorten behang worden d.m.v. weekmakers soepel gehouden. Door het verven worden weekmakers naar de oppervlakte van het behang gezogen. De gekozen latexverf is niet geschikt op oud behang als het blijft kleven na het drogen. Zijdeglans latex muurverf geeft meer kans op kleven dan matte latex muurverf. Dus oud behang met weekmakers laten overspuiten met latex muurverf is in veel gevallen wel mogelijk.

Kan ik loszittend oud behang op de muur schilderen d.m.v. latex spuiten?

Loszittend oud behang op de muur schilderen d.m.v. latex spuiten kan na reparatie. Loszittend behang moet eerst worden vastgemaakt of gelijmd. Hierdoor voorkomt u dat uw oude behang verder losraakt. Bijvoorbeeld met behanglijm kunt u de losse delen oud behang opnieuw vastplakken. Het is dus belangrijk dat loszittend oud behang wordt vastgeplakt voordat u het kunt laten overspuiten met latex muurverf.

Hoeveel lagen oud behang kan ik laten overspuiten met latex muurverf?

Hoeveel lagen oud behang u kunt laten overspuiten met latex muurverf is afhankelijk van de kwaliteit van de totale laagdikte en de hechting onderling. Over het algemeen is het na twee of drie lagen oud behang raadzaam al het behang te verwijderen.

Kan ik vlekkerig behang laten spuiten met latex muurverf?

Wilt u vlekkerig behang laten spuiten met latex muurverf? Dat kan. U kunt waterschade, lekkage of vochtplekken laten overspuiten met latex muurverf voor een mooi eindresultaat. Indien de kans bestaat dat vlekken door muurverf heen komen of ‘doorslaan’ werken wij in dat geval met een speciale grondverf of primer.

Op de vraag in welke kleur u behang kunt laten overspuiten met latex muurverf is het antwoord eenvoudig. U kunt uw behang in vrijwel elke gewenste kleur laten overspuiten. U kunt kiezen uit onze kleurwaaiers of kleurnummers van alle bekende verfmerken. Zit de juiste kleur er niet bij, dan maken wij deze voor u.

De structuur van behang blijft in de meeste gevallen zichtbaar na het overspuiten met latex muurverven. Immers, muurverf wordt machinaal met airless latex spuitapparatuur aangebracht, hierdoor blijft uw behangstructuur beter zichtbaar t.o.v. handmatig kwasten.

Behang laten verven werkt sneller en mooier met in acht name van een aantal tips. Laat u werkzaamheden door ons bedrijf verrichten dan worden deze tips met u besproken voor het zo soepel mogelijk laten verlopen van deze werkzaamheden en een schitterend resultaat.

Zijn er voordelen om een muur met behang te laten overspuiten met latex muurverf? Die zijn er zeker! Enkele van de grootste voordelen als u een muur met behang wilt laten overspuiten zijn:

 • U hoeft geen oud behang te verwijderen
 • Bij het verwijderen van oud behang bestaat het risico van meetrekken van uw stuckwerk
 • Latex spuitwerk is voordeliger dan het opnieuw aanbrengen van een pleisterlaag.
 • De structuur van behang blijft met latexspuiten mooi zichtbaar.

Door overschilderen of latexspuiten van behang heeft u in korte tijd met minimale ongemakken een schitterend professioneel eindresultaat waar u weer jaren van kunt genieten.

Een van de nadelen is bijvoorbeeld wanneer u een muur met behang laat overspuiten. Oneffenheden, boorgaten en andere onregelmatigheden kunnen zichtbaar blijven door de nieuwe laag latex muurverf heen. Belangrijk is dus om vooraf te bepalen of deze bestaande behanglaag een juiste ondergrond is voor het gewenste resultaat.

U neemt de uiteindelijke beslissing maar graag zijn wij u behulpzaam bij het maken van een juiste keuze.

Lees meer interessante informatie over latex spuiten van muren en plafonds.

Conclusie

Verven of overspuiten van een muur met behang is in veel gevallen mogelijk. Door de verschillende voorkomende behangsoorten zijn ook verschillende manieren van afwerking noodzakelijk. De op deze pagina genoemde voordelen en nadelen bepalen het resultaat.

Wilt u meer informatie of weten wat de kosten zijn van latex spuiten van muren en plafonds? Druk op een knop hieronder. U ontvangt snel ons bericht per email

Vraag informatie of offerte aan voor een plafond latex spuiten of spackspuiten van muren bij muurplafondverven.nl
Heeft u interesse in het snel en voordelig laten latex spuiten van muren en plafonds van uw woning of bedrijfspand maar ontvangt u liever telefonisch informatie? Bel dan nu 010 310 80 10.

Bent u woonachtig in België of Vlaanderen contacteert u ons dan voor een plafonneerder via tel.nr. 0031 10 310 80 10. Ook ons cliënteel in België zijn wij graag van dienst.

Over de schrijver
Dan is ondernemer en Online Marketeer. Mede door het opzetten en uitbouwen van diverse ondernemingen binnen o.a. de interieurafwerkingsbranche, heeft hij op dit vakgebied een ruime ervaring opgedaan.Dan is oprichter en beheerder van een aantal websites waarop hij met groot enthousiasme deze kennis deelt. Zijn passie is het samenbrengen van vraag en aanbod binnen zijn vakgebied via het internet.
Vincent Rondwijk
Door

Vincent Rondwijk

op 12 Mar 2019

Bedankt voor het antwoord geven op mijn vragen middels dit blog! Ik heb in mijn oude slaapkamer namelijk nog textielbehang, maar zou dit graag een ander kleurtje willen geven. Goed dat er mogelijkheden zijn. Ik ga meteen nadenken over een passende kleur!

Dan Knijf
Door

Dan Knijf

op 13 Mar 2019

Fijn dat u iets kunt met onze informatie. Heeft u meer vragen dan horen wij deze graag!

Reactie plaatsen