Moet ik mijn meubels uit de kamer verwijderen bij spackspuiten?

Moet ik mijn meubels uit de kamer verwijderen bij spackspuiten?

Uw meubels uit de kamer verwijderen bij spackspuiten is niet altijd noodzakelijk. Het spackspuitwerk, de kamer of werkruimte én het meubelstuk zelf, bepalen welke meubels u het beste kunt verwijderen of laten afdekken. Ook leest u in dit artikel wat de mogelijkheden zijn voor meubels die niet verplaatst kunnen worden.

Bekijkt u deze pagina mobiel? Klik dan hier voor de juiste weergave.

Lees hier meer interessante informatie over muren en plafond spackspuiten

Het antwoord op de vraag ‘waarom moet ik mijn meubels uit de kamer verwijderen bij spackspuiten?’ is duidelijk:

  1. Er is een minimale werkruimte nodig tijdens het spack spuiten
  2. Goede bereikbaarheid van alle plekken voor nauwkeurig spackwerk
  3. Spack spuitnevel of overspray voorkomen op meubilair en andere zaken aanwezig in de ruimte

Wat is de minimale werkruimte die nodig is bij spack spuiten?

Zowel de spackspuitmachine als de spackspuiter hebben een minimale werkruimte nodig. Uiteraard voorzien wij u hierover graag van meer informatie.

Nauwkeurig spackspuitwerk

Onze spackspuiter moet goed alle plekken kunnen bereiken die van spackspuitwerk moeten worden voorzien.

Spack spuitnevel of overspray voorkomen op meubilair

U wilt niet dat er spack spuitnevel of overspray op uw meubilair terecht komt. Indien u meubels niet laat afplakken of verwijderen uit de kamer, komt er spuitnevel en overspray op terecht. Verfspatten en spack-spuitnevel kunt u niet altijd even makkelijk verwijderen. De kans bestaat bovendien dat meubilair beschadigt tijdens het verwijderen van spacknevel.

meubels uit de kamer verwijderen bij spackspuiten

Uw meubels uit de kamer verwijderen bij spackspuiten werkt handig, maar is niet altijd noodzakelijk.Welke meubels kunnen in de kamer blijven staan tijdens spakspuiten is een veelgestelde vraag. Natuurlijk is een lege kamer ideaal, echter er bestaan situaties waarbij het meubelstuk te groot of te complex is om te verplaatsen. Denkt u hierbij aan een wandmeubel, piano of een grote bank.

Als het verwijderen van meubels uit de kamer niet mogelijk is, kunnen wij het meubilair voor u afplakken.  Meubels afplakken, beschermen of bedekken voorkomt spack op onbedoelde oppervlaktes. Nagelvaste delen, zoals keukenkastjes, kozijnen, plinten en inbouwkasten kunnen niet worden verwijderd en moeten ook worden afgeplakt.

Ook verplaatsen van meubilair is een mogelijkheid. Doordat bij het spakspuiten van een plafond de muren worden afgeplakt, kunnen bepaalde meubels tegen de wand worden geplaatst of tegen de wand blijven staan. Indien wij zowel uw muur als plafond met spak zullen spuiten moeten ook deze wand worden vrijgemaakt. In overleg kunnen in deze situatie meubelstukken in het midden van de kamer of bedrijfsruimte blijven staan of worden geplaatst.

Op de vraag “Welke meubels moet ik uit de kamer verwijderen bij spack spuitwerkzaamheden?” zijn de volgende criteria van toepassing:

Bij een plafond spackspuiten

Bij een plafond spackspuiten moeten muren en wanden kunnen worden afgeplakt. Tevens moeten de spakspuiter en zijn spackspuitmachine de ruimte hebben om de werkzaamheden uit te voeren.

Tijdens wanden spackspuiten

Indien u alleen wanden laat spackspuiten worden alle niet te spuiten vlakken afgeplakt. Denk aan afplakken van vloeren, plafonds, ramen, deuren, kozijnen en aanwezig meubilair. Ook hier moeten de spackspuiter en zijn spackspuitapparatuur plaats hebben om de spack korrelstructuur aan te brengen.

Bij muren en plafond spackspuiten

Als u uw muren en plafond laat spackspuiten moet alles wat geen spac spuitwerk behoeft met afplaktape en folie worden afgeplakt. Zo kunnen o.a. meubelstukken, vloeren en lakwerk worden afgedekt of gemaskeerd. Onze spackspuiter of schilder moet namelijk genoeg werkruimte hebben om met zijn apparatuur te kunnen spackspuiten.

Overige huisraad en accessoires

Onder overige huisraad en accessoires verstaan we o.a. planten, een tv, schilderijen, een spiegel, stoelen, een sidetable, speakers, lampen en verlichtingsarmaturen. Ook deze kunt u beste samen met uw meubels uit de kamer verwijderen bij spackspuiten.

kamer of werkruimte leegmaken voor spackspuiter met spack spuitwerk

Uiteraard levert onze spackspuiter u kwalitatief en mooi spack spuitwerk.


Waar laat ik mijn meubels tijdens het spackspuiten van een bedrijfsruimte of woning? Hier volgen enkele tips:

  • Plaats de meubels in een andere kamer of ruimte die vrij is
  • Ook in een garage kunt u meubilair opslaan
  • In de tuin kunt u meubels het best onder een afdekzeil plaatsen
  • Laat uw meubelen in een aanhanger tijdens spuitwerkzaamheden
  • Ook een bestelbus kan als tijdelijke opslag dienen voor uw meubels

Let op! Houten meubilair is gevoelig voor vocht. Zorg dat uw meubels droog staan.

Lees hier meer interessante informatie over muren en plafond spackspuiten

Conclusie

Moet ik mijn meubels uit de kamer verwijderen bij spackspuitenMuur verven, plafond verven, spackspuiten, latex spuiten en laten stucen. Al uw muur- en plafondafwerkingen onder een dak | MuurPlafondVerven.nl is een veelgestelde vraag. Bij spackspuiten komt nevel vrij, daarom is het belangrijk om de werkruimte leeg te maken. Meubels die niet verwijderd kunnen worden, kunnen worden afgeplakt of afgedekt.

Wilt u meer informatie of weten wat de kosten zijn van spackspuiten van muren en plafonds? Druk op een knop hieronder. U ontvangt snel ons bericht per email

Vraag informatie of offerte aan voor een plafond spackspuiten of spackspuiten van muren bij muurplafondverven.nl
Heeft u interesse in het snel en voordelig laten spackspuiten van plafond en muren van uw woning of bedrijfspand maar ontvangt u liever telefonisch informatie? Bel dan nu 010 310 80 10.

Bent u woonachtig in België of Vlaanderen contacteert u ons dan voor een plafonneerder via tel.nr. 0031 10 310 80 10. Ook ons cliënteel in België zijn wij graag van dienst.

Over de schrijver
Dan is ondernemer en Online Marketeer. Mede door het opzetten en uitbouwen van diverse ondernemingen binnen o.a. de interieurafwerkingsbranche, heeft hij op dit vakgebied een ruime ervaring opgedaan. Dan is oprichter en beheerder van een aantal websites waarop hij met groot enthousiasme deze kennis deelt. Zijn passie is het samenbrengen van vraag en aanbod binnen zijn vakgebied via het internet.
Reactie plaatsen