Moet ik mijn kamer leegmaken als ik deze laat latex spuiten?

Moet ik mijn kamer leegmaken als ik deze laat latex spuiten?

Moet ik mijn kamer leegmaken als ik deze laat latex spuiten? Een veelgehoorde vraag. Zeker, uw kamer leegmaken voordat u deze laat latex spuiten werkt snel en handig. Wat te doen met meubels en zaken die moeilijk of niet kunnen worden verwijderd? In dit artikel gaan wij hierop verder in.

Bekijkt u deze pagina mobiel? Klik dan hier voor de juiste weergave.

Lees meer interessante informatie over latex spuiten van plafonds en muren

De redenen voor het leegmaken van een kamer als u de muren of het plafond laat latex spuiten zijn als volgt:

Spuitnevel of overspray bij latex spuiten

Tijdens latex spuiten komt er spuitnevel of ‘overspray’ vrij. Dit is de belangrijkste reden voor het leegmaken van een kamer bij het latex spuiten. Indien u de kamer niet zou leegmaken of de meubels zou afdekken, komt deze overspray of spuitnevel op de meubels neer. Het verwijderen van latex spuitnevel of verfspatten door het latexspuiten, gaat niet altijd even makkelijk. Bovendien kan het oppervlak van uw meubels door het verwijderen van deze nevellaag beschadigden.

Werkruimte voor de latexspuiter of schilder

Een latexspuiter of schilder heeft werkruimte nodig voor het verrichten van zijn werkzaamheden. Onder deze werkruimte valt ook ruimte voor de airless verspuit en overige gereedschappen die de latexspuiter nodig heeft voor het aanbrengen van het latex spuitwerk op muren en plafonds.

Nauwkeurig en mooi latex spuitwerk

Uiteraard wilt u latex spuitwerk dat nauwkeurig en mooi is uitgevoerd. Als de latexspuiter voldoende werkruimte heeft en goed alle ‘hoeken en gaatjes’ kan bereiken, levert hij latex spuitwerk met het mooiste resultaat. Ook dit is een belangrijke reden voor het verwijderen van uw meubels voorafgaand aan het latexspuiten.

latex spuitwerk aanbrengen na het leegruimen van de kamer of werkruimte

Na het leegruimen van de kamer of werkruimte worden muren en plafond voorzien van netjes en strak latex spuitwerk

Welke meubels moet ik uit de kamer verwijderen bij latex spuiten? Bij het latex spuiten van muren, wanden en plafond is het raadzaam zoveel mogelijk meubels en andere zaken uit de kamer te verwijderen. Met een lege kamer kan de latexspuiter overal goed bij. Dus bijvoorbeeld uw grote kast, uw hoekbank, salontafel en de eettafel kunnen het beste uit de ruimte worden verwijderd. Dit geldt ook voor alle kleinere meubelstukken en overige objecten zoals bijvoorbeeld lampen en schilderijen. Verderop leest u wat te doen met meubels en overige zaken die niet of moeilijk uit een kamer kunnen worden verwijderd.

“Maar waar laat ik al mijn meubels tijdens het latex spuiten?” vraagt u zich misschien af. Hier volgen enkele tips:

  • Plaats uw meubels buiten in de tuin. Onder een afdekzijl bij regen.
  • Zet kleinere meubelstukken op balkon
  • Bewaar uw meubels in de garage
  • Ruimtes of kamers in huis waar niet word gespoten
  • Indien niet anders mogelijk, kunnen in overleg met ons meubels in het midden van de kamer worden gezet. Wij dekken deze dan -in overleg met u- af met afdekplastic.

Als u uw meubels tijdelijk opslaat op een plek waar neerslag mogelijk is, dan zijn deze als het goed is afgedekt met bijvoorbeeld een zeil. Zorg er tevens voor dat bij regenen, pootjes en plinten niet in het water komen te staan. Doe dit bijvoorbeeld door het plaatsen van de pootjes of plinten op dunne latjes of blokjes. Ook de onderzijde van uw meubels blijft zo droog.

Plaats uw meubels niet buiten als het daar erg vochtig is. Hout, mdf, meubelplaat en andere materialen waarvan meubels zijn gemaakt, kunnen vocht absorberen. Dit maakt uw meubels lelijk.

Zijn er ook meubels die ik in de kamer kan laten staan tijdens het latex spuiten? Bijvoorbeeld omdat deze niet of moeilijk kunnen worden verwijderd? Ja, in sommige gevallen kunnen er meubels in de kamer blijven staan. Denk hierbij aan de volgende gevallen:

Meubels tegen de wand laten staan bij latexspuiten

Als alleen uw plafond gespoten wordt, dan plakken wij uw muren af. Objecten die tegen de wanden staan en niet te ver de ruimte ‘inkomen’ kunnen blijven staan of hangen aan de muur. Denk hierbij aan een klein kastje of een lampje aan de wand. Of juist dat grote wandmeubel, indien er voldoende ruimte is tussen bovenzijde van deze kast en het plafond.

Meubels plaatsen in het midden van de kamer bij latexspuiten

In een enkel geval kan uw grote kast of bank naar het midden van de kamer worden verplaatst. Dit is alleen mogelijk indien wij er goed om deze meubels kunnen heenwerken. Deze meubels worden dan met plastic afgeplakt.

kamer leegmaken als ik deze laat latex spuiten of afdekken van meubels

Blijven er meubels in de kamer staan, dan worden deze afgedekt tijdens het latexspuiten

Als wij bij u komen latex spuiten, gaan we uiteraard voor een strakke planning en het mooiste resultaat. Belangrijk hiervoor zijn voldoende werkruimte en een goede planning van de werkzaamheden. Onze latexspuiter, stucadoor of schilder kan zo overal goed bij en heeft de tijd om zijn spuitwerkzaamheden nauwkeurig uit te voeren.

Blijven er toch meubels of andere zaken in de werkruimte staan? Overlegt u dit dan vooraf met ons. Dit voorkomt onverwachte werkzaamheden of het niet goed kunnen bereiken van af te werken plaatsen door onze latex spuiter. Bovendien hebben wij vrijwel altijd handige tips voor u.

Lees meer interessante informatie over latex spuiten van plafonds en muren

Conclusie

Een kamer leegmaken als ik deze laat latex spuitenMuur verven, plafond verven, spackspuiten, latex spuiten en laten stucen. Al uw muur- en plafondafwerkingen onder een dak | MuurPlafondVerven.nl, zorgt ervoor dat de latex spuitwerkzaamheden goed en snel kunnen worden uitgevoerd. Waar bewaart u uw meubels en wat gebeurt er met de meubels die niet uit de kamer of werkruimte kunnen worden verwijderd? Mogen er meubels in de kamer blijven staan? Overleg vooraf met ons voor advies op maat en het mooiste eindresultaat!

Wilt u meer informatie of weten wat de kosten zijn van latex spuiten van muren en plafonds? Druk op een knop hieronder. U ontvangt snel ons bericht per email

Vraag informatie of offerte aan voor latex spuiten van muren bij muurplafondverven.nl
Heeft u interesse in het snel en voordelig laten latex spuiten van muren en plafonds van uw woning of bedrijfspand maar ontvangt u liever telefonisch informatie? Bel dan nu 010 310 80 10.

Bent u woonachtig in België of Vlaanderen contacteert u ons dan voor een plafonneerder via tel.nr. 0031 10 310 80 10. Ook ons cliënteel in België zijn wij graag van dienst.

Over de schrijver
Dan is ondernemer en Online Marketeer. Mede door het opzetten en uitbouwen van diverse ondernemingen binnen o.a. de interieurafwerkingsbranche, heeft hij op dit vakgebied een ruime ervaring opgedaan. Dan is oprichter en beheerder van een aantal websites waarop hij met groot enthousiasme deze kennis deelt. Zijn passie is het samenbrengen van vraag en aanbod binnen zijn vakgebied via het internet.
Reactie plaatsen