Heeft u vragen? Bel
010 3108010

Page content

Betonlook laten aanbrengen

Betonlook laten aanbrengen en Al uw Andere Wand- en Plafond Afwerkingen Onder één Dak

betonlook laten aanbrengen

Betonlook is een stucafwerking voor muren en wanden met het uiterlijk van marmer of beton. Betonstuc of betonlook laten aanbrengenMuur verven, plafond verven, spackspuiten, latex spuiten en laten stucen. Al uw muur- en plafondafwerkingen onder een dak | MuurPlafondVerven.nlis mogelijk in vele kleuren en effecten. Het is toepasbaar in vrijwel elke ruimte van uw woning of bedrijf zoals woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken. Lees hier alles over de verschillende soorten en prijzen van dit schitterende product.


Wilt u meer informatie of weten wat de kosten zijn van betonlook laten aanbrengen? Druk op een knop hieronder. U ontvangt snel ons bericht per email


Wat is betonlook?

Wat is betonlook? Betonlook is een betonstuc die met de hand wordt aangebracht. Het geeft een strakke en moderne look  aan uw interieur. Het wordt naadloos aangebracht. Omdat het een ambachtelijk product is krijgt elke muur zijn unieke uitstraling. Na behandeling met een speciale coating kan dit product tevens worden toegepast in de badkamer en keuken.

Betonlook is leverbaar in veel kleuren. Deze fraaie wandafwerking komt in prominente leefruimtes zoals uw woonkamer of slaapkamer zeer goed tot zijn recht.

Wat kost betonlook laten aanbrengen?

Wat kost betonlook laten aanbrengen eigenlijk? Afhankelijk van de soort kan dit sierstucwerk worden aangebracht vanaf € 85 euro per vierkante meter.

Welke soorten betonlook of betonstuc zijn er?

Betonlook is de verzamelnaam voor verschillende soorten betonstuc met elk hun eigen uitstraling en eigenschappen. Je zou kunnen zeggen dat betonlook een verzamelnaam is voor meerdere van dit soort producten met elk hun eigen eigenschappen. Betonstuc is het materiaal waarmee een bepaalde soort betonlook is aangebracht.

Wat deze soorten gemeen hebben is dat ze bestaan uit een dunne stuclaag van cementmortel en vallen onder de sierpleisters of sier-stucwerken. Tevens worden ze met de hand aangebracht.

Door de variërende samenstelling van betonstuc kunt u sommige soorten betonlook laten aanbrengen in natte ruimtes en andere niet. Hieronder bespreken wij kort enkele soorten en hun eigenschappen:

Pandomo

betonlook pandomo

Pandomo is een merknaam die behoort tot de familie van beton ciré producten. U kunt Pandomo betonlook laten aanbrengen als onderhoudsvrije afwerking van ruimtes en vertrekken in woningen, winkels en kantoren. Het is makkelijk schoon te maken en slijtvast.

Door zijn waterdichte eigenschap is deze soort betonlook ook zeer geschikt voor de afwerking van badkamers en keukens. Pandomo heeft een mooie beton-achtige uitstraling en is leverbaar in vele kleuren.

Stucco Mat

betonlook stuccomat

Het werkelijk schitterende Stucco Mat is een traditioneel stucco-effect (marmer effect) met een fluweel zachte uitstraling. U kunt Stucco mat betonlook laten aanbrengen als een decoratieve pleister voor binnen op basis van kunstharsdispersie.

Onder verschillende namen verkrijgbaar waaronder Stuccomat, is deze betonstuc niet geschikt voor in natte ruimtes. Verwerking op plaatsen die onderhevig zijn aan spatbelasting van vet zijn eveneens ongeschikt. Ook Stuccomat genoemd is dit betonstucproduct leverbaar in meer dan 50 kleuren.

Stucco

betonlook stucco

Stucco is een stucafwerking voor muren en plafonds met de klassieke uitstraling van marmer. U kunt Stucco betonlook laten aanbrengen als een gladde afwerking die geleverd wordt door meerdere fabrikanten onder verschillende merknamen. Verkrijgbaar in meerdere effecten en kleurvariaties. Voorbeelden zijn:

 • Stucco Beton
 • Stucco Metallic

Na aanbrengen van een speciale afwerkingscoating zijn een aantal van deze producten geschikt voor de natte ruimtes van woning of bedrijf.

Beton ciré

betonlook beton cire

Beton ciré is samengesteld uit cement, beton en hars. Cement is alkalisch en heeft daardoor schimmelwerende eigenschappen. Het product is speciaal ontwikkeld voor natte ruimtes zoals douche en keuken. Ook kunt u beton ciré betonlook laten aanbrengen als achterwand in een keuken en wordt zelfs gebruikt voor meer creatievere toepassingen zoals de afwerking van spoelbakken, meubels en zitmeubels.


Wilt u meer informatie of weten wat de kosten zijn van betonlook laten aanbrengen? Druk op een knop hieronder. U ontvangt snel ons bericht per email


Welke kleuren betonlook zijn er?

Het kleurenpallet voor de kleuren van betonlook is uitgebreid. Veelal zijn het de natuurlijke grijs- en bruintinten maar ook blauw, roze en andere kleuren zijn leverbaar. Zo is bijvoorbeeld de soort stucco leverbaar in meer dan 50 kleuren! Er is altijd wel een kleur die bij u past.

Om kamers of vertrekken een ander uiterlijk te geven kunt u variëren met het type en de kleur betonlook. Het is zelfs mogelijk de wanden per ruimte elk te voorzien van een verschillend effect en elk hun eigen kleur. Zo geeft pandomo een ander effect dan bijvoorbeeld stuccomat.

Waar kan ik betonlook laten aanbrengen?

Waar kan ik betonlook laten aanbrengen? U wilt betonlook laten aanbrengen op een muur in de woonkamer, de wanden van uw badkamer of in de keuken? De mogelijkheden zijn eindeloos. Hieronder hebben we een aantal mogelijkheden voor u uitgelicht.

In de badkamer

Kan betonlook in de badkamer worden toegepast in plaats van tegelwerk?Ja, deze sierstuc kan zelfs over oud tegelwerk worden aangebracht. Dit maakt slopen en breken overbodig! Deze betonstuc wordt zonder voegen en nadenloos op uw badkamer wanden aangebracht. Door zijn schimmelwerende werking is dit sierstucwerk bovendien zeer hygiënisch.

Betonlook geeft uw badkamer een schitterende en luxe uitstraling!

Op de wanden van mijn keuken

Na afwerking met een coating is beton ciré betonlook geschikt voor de wanden van een keuken of als aanrecht achterwand. Beton ciré kan zelfs worden toegepast als afwerking voor bijvoorbeeld een aanrechtblad. Afhankelijk van de soort coating waarmee het wordt afgewerkt is het beschermd tegen o.a. thee, koffie, wijn en vuil.

Muren van de woonkamer

Betonlook geeft uw woonkamer muren een ambachtelijke, stoere en sfeervolle uitstraling. Het met de hand aangebrachte betonstucwerk geeft elke wand een uniek uiterlijk. Door de kleurmogelijkheden van betonlook vindt u ook zeker een kleur die passende is in uw interieur.

Daarnaast is het zeer makkelijk in onderhoud waardoor het prima toepasbaar is voor het dagelijks gebruik. Vieze vingers of vegen zijn simpel weg te halen met een zuurvrij schoonmaakmiddel en een doek.

In de slaapkamer

De warme kleuren van betonlook maken van uw slaapkamer een rustige sfeervolle plek. De afwerking van uw slaapkamer muren hoeft niet waterdicht te zijn. Dit maakt deze ruimte de perfecte plek voor een betonlook zoals stuccomat. Deze stucsoort heeft een zacht marmeren effect en is in wel 53 kleuren leverbaar.

Wat is een geschikte ondergrond voor betonlook?

Betonlook kan worden aangebracht op alle ondergronden, mits deze vlak, droog en niet-zuigend zijn.

Enkele geschikte ondergronden voor betonlook:

 • Stucwerk
 • Tegels
 • Kalzandsteenblokken
 • Gasbetonblokken
 • Groene gipsplaten

De belangrijkste eis die aan de ondergrond voor betonlook wordt gesteld, is dat deze stabiel, vlak, schoon, stof- en vetvrij is. Vanzelfsprekend mogen er geen loszittende delen aan de muren of wanden zitten. Gaten of scheuren moeten zoveel mogelijk worden opgevuld. Eventueel met een speciaal gaasband om nieuwe scheuren te voorkomen. Ook deze werkzaamheden voeren wij graag voor u uit.

Betonstuc is een sierpleister en maar enkele millimeters dik en heeft geen egaliserende werking. Afhankelijk van het type ondergrond wordt een geschikte voorstrijk of primer aangebracht. Hierdoor wordt de ondergrond hechtend of verliest zijn zuigende werking. Stel ons uw vraag en laat ons u hierover adviseren!


Wilt u meer informatie of weten wat de kosten zijn van betonlook stucwerk? Druk op een knop hieronder. U ontvangt snel ons bericht per email


Wat zijn de voordelen van betonlook?

Buiten dat betonlook erg mooi oogt, zijn er nog meer voordelen te noemen van dit product. Wij hebben deze voordelen voor u op een rijtje gezet:

Naadloos aangebracht

Betonlook stucwerk heeft in tegenstelling tot tegels geen voegen en wordt geheel naadloos aangebracht. Kiest u een voor een waterdichte betonstuc zoals beton cire in bijvoorbeeld de douche dan is dit een enorm pluspunt. Er zijn namelijk geen voegen die vochtig blijven en hierdoor krijgen schimmels geen kans.

Slijtvaste en duurzaam

Onder beton stuc verstaan we het materiaal waaruit de diverse soorten betonlook bestaan. Dit is een sterke, slijtvaste stuc die qua samenstelling vanwege de cementbasis duurzamer is dan stucwerk op kalkbasis.

Er wordt over de meeste soorten betonstuc of beton-look een coating aangebracht. Deze maakt dit stucwerk watervast, vuilwerend en krasbestendig. Afhankelijk van de gebruikte soort beton stuc verschillen de coating en waterwerende werking.

Is betonlook watervast?

De meeste betonlook pleisterwerken zijn dankzij de unieke samenstelling en afwerking zeer sterk en bovendien watervast.Er zijn o.a. afwerkingen met PU, wax en steenolie. Dankzij deze combinaties zijn er vele mogelijkheden en wordt beton stucwerk ook vaak toegepast op badkamermuren.

Echter niet elke betonlook is waterbestendig of watervast! De soort Stuccomat is niet geschikt voor natte ruimtes. Zeker niet op plaatsen waar het aan directe vochtbelasting onderhevig is zoals uw douche of aanrecht.

Hygiënische

Bij betonlook-soorten die geschikt zijn voor in de badkamer en keuken kunnen bacteriën en schimmels moeilijk hechten aan het oppervlak. Denk hierbij met name het watervaste beton ciré en pandomo.

Een alkalische wandafwerking is van zichzelf schimmelwerend waardoor bacteriën zich hier niet thuis voelen. Dit maakt van bijvoorbeeld Beton Ciré een uiterst hygiënische afwerking voor in uw badkamer. Reden hiervan is dat Beton Ciré betonstuc naadloos en zonder voegen wordt aangebracht waardoor vuil zich moeilijk kan hechten. Maar ook een soort betonstuc zoals stuccomat die ongeschikt is voor natte ruimtes, is door zijn spiegelgladde oppervlakte toch zeer ongevoelig voor vuil.

Kleurechtheid van betonstuc

De meeste soorten betonstuc voor betonlook zijn door en door gekleurd en dus kleurecht. Er ligt geen dun laagje kleur op het stucwerk dus mochten er al kleine krasjes ontstaan, zijn deze niet vrijwel niet zichtbaar.

De nadelen van betonlook

Echte nadelen van betonlook zijn moeilijk op te noemen zolang het maar op de geschikte plaats en wijze wordt aangebracht. De hogere prijs voor betonstucwerk kan als nadelig worden ervaren. Onder het kopje ‘betonlook prijzen’ wordt uitgelegd waarom.

Schoonmaken en onderhoud

Hoe kan betonlook het beste worden gereinigd of onderhouden? Gebruik voor het weghalen van bijvoorbeeld gemorste dranken of andere vloeistoffen een hoog absorberend materiaal. Verwijder de vlekken met een uitgewrongen klam aanvoelende doek met water waaraan een kleine hoeveelheid milde allesreiniger is toegevoegd. Geen alkalische reinigers gebruiken.

Elke betonstuc-cementsoort vergt een andere reiniging. Voor de meeste geldt; gebruik geen ammonia, azijn, antikal, chloor of chloorhoudende producten of enige andere agressieve schoonmaakmiddelen. bij twijfel vraag u ons welk onderhoud uw specifieke soort nodig heeft.

Hoe kan ik schade aan betonlook repareren of herstellen?

Kan ik schade aan betonlook repareren of herstellen of kan ik dit het beste Laten doen? Als u schade heeft is het belangrijk dat deze snel wordt hersteld. Beschadigingen kunnen leiden tot inwerking van vocht en vuil. Dit kan weer leiden tot schade aan de kleur en structuur.

Afhankelijk van de schade hoeft slechts de beschermlaag met een lak of wax te worden hersteld. Soms is het herstellen of repareren van uw betonlook stuclaag ingrijpender. Dit kan u het beste door onze specialist laten beoordelen. Neemt u in geval van schade contact met ons op.

Hoe lang gaat betonlook mee?

Hoe duurzaam is betonlook en gaat het lang mee? Logisch dat u zich dit afvraagt voor een product waarvan de prijzen iets hoger liggen dan bij gewoon vlak stucwerk. Maar wij kunnen u geruststellen: dit stucwerk is een duurzaam product en gaat lang mee. Beton stuc is een sterke, slijtvaste stuc die vanwege de cementbasis duurzamer is dan stucwerk op kalkbasis.

De verschillende soorten coatings die kunnen worden aangebracht over de diverse betonstuc producten zorgen ervoor dat de levensduur van betonlook wordt verlengt. Het maakt vuilwerend, krasbestendig en in de meeste gevallen ook waterbestendig.  Hierdoor blijft deze beton- of marmerachtige sierpleister lang mooi en gaat jaren mee!

Betonlook prijzen

De prijzen van betonlook verschillen per soort. De prijs worden mede bepaald door de nodige arbeid voor dit stucwerk en het gebruikte soort materiaal.

Voor de arbeidsintensieve soorten waaronder beton ciré, pandomo, stucco en stuccomat kan de materiaalprijs verschillen. Ook de manier van aanbrengen, dus hoe arbeidsintensief het aanbrengen is, maakt dat de prijs verschilt tussen de verschillende soorten betonlook.

Onze stukadoor geeft u de prijs voor het aanbrengen van betonlook vooraf aan. Rekent u afhankelijk van de soort en waar dit moet worden aangebracht met een prijs vanaf € 85,- per vierkante meter.

Betonlook laten aanbrengen door MuurPlafondVerven.nl

Betonlook of betonstuc is een sierstuc en geeft een fluweelzacht marmer- of betoneffect. Het is leverbaar in vele kleurenvariaties en effecten en hierdoor toepasbaar in vrijwel elke ruimte van uw woning of bedrijf. Veel soorten kunnen ook in natte ruimtes worden toegepast.

Uw voordelen bij MuurPlafondVerven.nl:

 • Scherpe prijzen met een hoge prijs- kwaliteit verhouding
 • Garantie op betonlook stucwerk en al onze overige werkzaamheden
 • Vele zeer goede klantenbeoordelingen (100 +)
 • Jarenlange ervaring
 • Voor woningen en bedrijfspanden
 • Alle wand- en plafondafwerkingen onder één dak
 • Vast bezoekadres en een goed bereikbare klantenservice
 • Geen offerte- of voorrijkosten
 • Advies op maat. Ook kleuradvies.

Wilt u meer informatie of weten wat de kosten zijn van betonlook laten aanbrengen? Druk op een knop hieronder. U ontvangt snel ons bericht per email


Vraag informatie of een vrijblijvende offerte aan voor betonlook laten aanbrengen op muur of plafond door muurplafondverven.nl
Heeft u interesse in het voordelig en vakkundig betonlook laten aanbrengen maar ontvangt u liever informatie per telefoon? Bel dan nu 010-310 80 10.

Bent u woonachtig in België of Vlaanderen contacteert u ons dan voor een plafonneerder via tel.nr. 0031 10 310 80 10. Ook ons cliënteel in België zijn wij graag van dienst.